Čakre
Sedem čaker je pravzaprav sedem glavnih energijskih centrov – transformatorjev energije v našemu telesu, pomagajo pri povezovanju z vse prežemajočo življenjsko, univerzalno in vesoljno energijo – prano, ki se pretaka po telesu od spodaj navzgor. Vsaka čakra predstavlja višjo stopnjo bivanja. Povezava med čakrami potuje po meridianih – energetskih poteh po telesu. Vsaka od sedmih čaker napaja z energijo določene živce, žleze in organe v našem fizičnem telesu. Vseh čaker je okoli 200.

PRVA ČAKRA

Prva, osnovna ali korenska čakra – barva rdeča, tu je sedež volje do življenja, leži na začetku hrbtenice ob trtici. Ustreza sakralnemu pleksu in nadledvičnim žlezam. Povezana je s preživetjem in prizemljitvijo, voljo in samozavestjo. Blokada prve čakre na fizičnem nivoju se kaže v primeru anemije, artritisa, hemeroidov, slabe cirkulacije, pomankanje samozavesti, volje in energije, psihični in fizični utrujenosti.

DRUGA ČAKRA

Druga ali spolna čakra – barva oranžna, leži tri prste pod popkom in je povezana s spolnimi žlezami. Tu so shranjeni prvi vtisi čustvene in miselne podobe – vzorci. Ta čakra je povezana z delovanjem in ustvarjenjem. Blokada druge čakre se kaže kot težave s plodnostjo, spolnostjo, težave z menstruacijo, prostato, bolečine v kolkih in križu, razdražljivost, alergije, težave z učenjem, brezvoljnost.

TRETJA ČAKRA

Tretja čakra – barva rumena, leži v solarnem pleksusu in je povezana z trebušno slinavko in z jetri, je mesto, kjer asimiliramo energijo, ki se pretaka skozi telo. Vpliva na odnos do moči. Blokada se kaže kot težava z jetri, presnovo in prebavo, alkoholizem, strah in tesnoba, občutek krivde in manjvrednosti, nezaupanja.

ČETRTA ČAKRA

Četrta, srčna čakra – barva zelena - roza, leži v predelu timusne žleze, ki je pomembni dejavnik imunskega sistema. Vpliva na celice, kri in življenjsko moč. Kot srčna čakra deluje na čustvovanje, sprejemanje in dajanje ljubezni. Blokada se kaže v pretiranem čustvovanju, težavah s srcem in krvnim obtokom.

PETA ČAKRA

Peta, grlena čakra – barva sinje modra, leži v predelu žleze ščitnice, uravnava presnovo. Njena funkcija je komunikacija in sedež izražanja. Vpliva na voljo, odločnost in izbiro, ustvarjalnost in dejavnost. Blokade se kažejo kot vnetja, vznemirjenost, vročina, angine, težave s ščitnico.

ŠESTA ČAKRA

Šesta čakra ali tretje oko – indigo barva, je povezana z žlezo hipofizo, katera uravnava druge žleze v telesu. Vpliva na duha v budnem stanju, način mišljenja, intuicijo in videnje, prepoznavanje vzorcev, spomin in percepcijo. Blokade se kažejo kot težave s sinusi, ponavljajoči nahodi, glavoboli, migrene, težave z očmi.

SEDMA ČAKRA

Temenska ali kronska čakra – vijolična barva, povezana z žlezo epifizo, katera uravnava spanje in budnost. Tu kanaliziramo energijo iz vesolja in prehajamo v stik s svojim višjim jazom. Predstavlja povezavo z vsem, kar je onstran omejene zavesti telesa in nam omogoča, da se izražamo v višjih duhovnih nivojih. Z meditacijo skozi to čakro vdihnemo - vsrkamo prano neposredno iz vesolja. Nad našo temensko čakro so DUHOVNI NIVOJI zlate, bele ali mavrične barve.

Pri čakrah ugotavljamo pretočnost – delovanje in energetsko stanje.

Živi organizmi izžarevajo energetske vibracije – frekvence, med 300 in 2000 nanometri. To je pred nekaj leti odkrila skupina znanstvenikov z Bioinformacijskega inštituta A. S. Popova. To energijo so imenovali biopolje ali bioplazma. Ugotovili so, da imajo ljudje, ki lahko svojo energijo prenašajo na druge, večja in močnejša biopolja. Znanstveniki so z matematičnimi metodami analizirali vzorce valovanja in so ugotovili, da se oblike in frekvence valovanja ujemajo z barvami, ki so jih opisali jasnovidci. Raziskovanje je pokazalo naslednje sorodnosti med barvami in frekvencami:

Modra: 250 – 275 Hz plus 1200 Hz

,

Zelena: 240 – 275 Hz

,

Rumena: 500 – 700 Hz

,

Oranžna: 950 – 1050 Hz

,

Rdeča: 1000 – 1200 Hz

,

Vijoličasta: 1000 – 2000 Hz plus 300 – 400 Hz; 600 – 800 Hz

,

Bela: 1100 – 2000 Hz

. Do sedaj so znanstveniki izmerili številne komponente človekovega energetskega polja. To so nam znane elektrostatične, magnetne, elektromagnetne, zvočne, toplotne in vizualne komponente. Vsa ta merjenja se skladajo z normalnimi fiziološkimi procesi v telesu in je osnova psihosomatskega delovanja telesa.  

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja