Sevanja Hartmanovih in Curryjevih zemeljskih mrež
Doktor medicine Ernest Hartman je odkril, da zemeljsko oblo presevajo 21 cm široki sevalni pasovi v smeri sever-jug, ki so v rastru 2x2.5 m, na teh presečiščih mnogokrat prihaja do škodljivih sevanj. Doktor Mafred Curry je odkril podobno diagonalno mrežo v rastru 3,5x3,5 m. Do posebno škodljivih točk lahko prihaja, ko se točke Hartmanove in Curryjeve mreže prekrivajo. Te mreže se spreminjajo pri polni luni, pri sončnem obratu Solsticiju in Ekvinokciju, pred potresom in vulkanskim izbruhom. To je vzrok, da živali začutijo te spremembe in če je potrebno se umaknejo z nevarnega mesta. Tako tudi nekateri ljudje reagirajo na te spremembe (znano je da nekatere luna nosi ).
  • - Solsticija sta dve točki v letu, ko sonce doseže največji odklon v odnosu do Zemlje, proti severu ali jugu. Zimski solsticij označuje najkrajši dan v letu severno od ekvatorja in se zgodi približno 21. decembra. Poletni solsticij označuje najdaljši dan leta severno od ekvatorja in se dogodi približno 21.junija.
  • - Ekvinokcija sta trenutka v letu, ko je sonce točno nad ekvatorjem in takrat sta na ekvatorju noč in dan enako dolga. To je tudi čas, ko sonce na svoji navidezni vsakoletni poti seka nebesni ekvator. Pomladanski  ekvinokcij označuje središčno točko med zimskim in poletnim solsticijem in se dogodi približno 21.marca. Jesenski ekvinokcij označuje središčno točko med poletnim in zimskim solsticijem in se zgodi približno 23.septembra.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja