dral
DRUŠTVO RADIESTEZISTOV LJUBLJANA

DOMOV

ARHIV

RADIESTEZIJA
 SEVANJA
   BLAGODEJNA
   ŠKODLJIVA

NIHALA

DIAGNOSTIKA

BIOENERGIJA

OBVESTILA

RAZNO

RADIESTEZIJA

Radiestezija je paranormalna sposobnost človeka priklicati iz univerzalnega kozmičnega polja informacijo, ki jo zabeleži radiesteziski instrument - nihalo v obliki simbola.

Francoski duhovnik Abbe Bouly je leta 1930 skoval besedo Radiesthesie – radiestezija, katera izhaja iz grške besede občutljivost in latinske žarčenje. To je splošno ime za iskanje sevanj izven elektromagnetnega polja z nihalom, bajalico, L antenami in biotenzorjem.

Radiestezija je zelo stara veda, saj še danes največ uporabljamo oblike nihal, kakršna so našli v grobnicah starega Egipta v Dolini kraljev. To so tako imenovana egiptovska nihala izis, karnak in oziris, jet. Ta nihala datirajo v čas 4.500-3.500 let pred našim štetjem. Najstarejše slike bajalic so našli v neki jami v južni Franciji iz obdobja 15000 let pred našim štetjem.Tudi Mojzes je na gori Horeb s palico priklical vodo iz skale. Kitajci, Hindujci, Egipčani, Perzijci, Medičejci, Etruščani, Grki in Rimljani so tisočletja gojili umetnost in znanost iskanja vode ali rude z viličasto palico in z nihalom.

Mnogi francoski bajaličarji so bili obsojeni čarovništva in so z življenjem plačali svoje ukvarjanje z radiestezijo. Med žrtvami sta bila tudi baron Beausoleil in njegova žena Marine de Bertereau, katera sta odkrila nekaj sto donosnih rudnikov. Tudi danes cerkev ni naklonjena radiesteziji, čeprav so bili duhovniki v Franciji v 19 stoletju prvi, ki so se ukvarjali z radiestezijo in izdali literaturo.

V današnjem času je mnogo držav uradno priznalo radiestezijo, v nekaterih državah pa morajo pred gradnjo objektov obvezno predložiti radiesteziski pregled h gradbenemu dovoljenju za javne ustanove.
Vsako dejanje ali dogodek pusti energetski informacijski zapis. Sposoben radiestezist vam s pomočjo nihala odgovori na vprašanje.

Radiestezijo se uporablja pri iskanju vode, rudnin, nafte, izgubljenih predmetov, izginulih oseb in podobno.
Uporablja se pri diagnosticiranju, uravnavanju energetskega stanja človeka, koristnosti zdravil, čajev, vode, živil in odkrivanju sevanj.

DRAL - arhiv - radiestezija - sevanja - blagodejna - škodljiva - nihala - diagnostika - bioenergija - razno - obvestila