dral
DRUŠTVO RADIESTEZISTOV LJUBLJANA

DOMOV

ARHIV

RADIESTEZIJA
 SEVANJA
   BLAGODEJNA
   ŠKODLJIVA

NIHALA

DIAGNOSTIKA

BIOENERGIJA

OBVESTILA

RAZNO

BIOENERGIJA

ČLOVEKOVO ENERGETSKO POLJE.

Na mnogih nabožnih slikah vidimo narisane obstete – avrično polje nad glavami svetnikov, zmožnost slikarja, da nariše takšno sliko je zanesliv znak, da je videl avrično - energetsko polje človeka.
Energetsko svetlobno telo ali avra je energetsko polje človeka, katero preseva fizično telo in okolico telesa. V kolikor je človek bolan se njegova avra zmanjša ali na nekaterih delih telesa, kjer bolezen izžareva skoraj izgine.
Človekovo energetsko - avrično polje človeka je prvi dokazal Kirlijan leta 1939 s svojimi fotografijami avre. Energetsko polje ima vsako živo bitje ali rastlina. Prav tako ima avrično polje voda, gore, zemlja, vsi smo del žive narave.
Ko človek umre ali suh list - nima več avričnega polja.

Raziskovalci so avro razdelili na več plasti. Te plasti včasih imenujemo telesa, ki se med seboj prepletajo in obkrožajo druga drugo v zaporednih plasteh. Vsako naslednje telo je iz prosojnejše snovi in finejših vibracij. Na podlagi opazovanj polja avre so izdelali sisteme, ki delijo avro na plasti, ki jih poimenujejo glede na lokacijo, barvo, svetlobo, obliko, gostoto, fluidnost in funkcijo. Določeni jasnovidci lahko opazujejo energetska polja ljudi in dokaj natančno opisujejo njihove zdravstvene težave.

Eterično telo je polje življenske energije – matrica, ki preseva gosto fizično telo kot svetlikajoča se mreža svetlobnih snopov. Ta energetska matrica je osnovno ogrodje, po katerem se tkivo oblikuje in se nanj opira. Obstoj tkiv je povsem odvisen od življenjskega polja.


ČAKRE

Sedem čakr je pravzaprav sedem glavnih energijskih centrov
– transformatorjev energije v našemu telesu, pomagajo pri povezovanju z vse prežemajočo življensko, univerzalno in vesoljno energijo – *prano, ki se pretaka po telesu od spodaj navzgor. Vsaka čakra predstavlja višjo stopnjo bivanja.
Povezava med čakrami potuje po meridianih – energetskih poteh po telesu.
Vsaka od sedmih čakr napaja z energijo določene živce, žleze in organe v našem fizičnem telesu. Vseh čaker je okoli 200.


PRVA ČAKRA
Prva osnovna ali korenska čakra – barva rdeča, tu je sedež volje do življenja, leži na začetku hrbtenice ob trtici. Ustreza sakralnemu pleksu in nadledvičnim žlezam.
Povezana z preživetjem in ozemljitvijo, voljo in samozavestjo.
Blokada prve čakre na fizičnem nivoju se kaže v primeru anemije, artritisa, hemeroidov, slabe cirkulacije, pomankanje samozavesti, volje in energije, psihični in fizični utrujenosti.

DRUGA ČAKRA
Druga ali spolna čakra – barva oranžna, leži tri prste pod popkom in je povezana s spolnimi žlezami. Tu so shranjeni prvi vtisi čustvene in miselne podobe – vzorci.
Ta čakra je povezana z delovanjem in ustvarjenjem.
Blokada druge čakre se kaže kot težave s plodnostjo, spolnostjo, težave z menstruacijo, prostato, bolečine v kolkih in križu, razdražljivost, alergije, težave z učenjem, brezvoljnost.

TRETJA ČAKRA
Tretja čakra – barva rumena, leži v solarnem pleksusu in je povezana z trebušno slinavko in z jetri je mesto, kjer asimiliramo energijo, ki se pretaka skozi telo.
Vpliva na odnos do moči.
Blokada se kaže kot težava z jetri, presnovo in prebavo, alkoholizem, strah in tesnoba, občutek krivde in manjvrednosti, nezaupanja.

ČETRTA ČAKRA
Četrta srčna čakra – barva zelena - roza, leži v predelu timusne žleze, ki je pomembni dejavnik imunskega sistema. Vpliva na celice, kri in življensko moč.
Kot srčna čakra deluje na čustvovanje, sprejemanje in dajanje ljubezni.
Blokada se kaže v pretiranem čustvovanju, težavah s srcem in krvnim obtokom.

PETA ČAKRA
Peta grlena čakra – barva sinje modra, leži v predelu žleze ščitnice, uravnava presnovo. Njena funkcija je komunikacija in sedež izražanja. Vpliva na voljo, odločnost in izbiro, ustvarjalnost in dejavnost.
Blokade se kažejo kot vnetja, vznemirjenost, vročina, angine, težave s ščitnico.

ŠESTA ČAKRA
Šesta čakra ali tretje oko – indigo barva, je povezana z žlezo hipofizo, katera uravnava druge žleze v telesu.Vpliva na duha v budnem stanju, način mišljenja, intuicijo in videnje, prepoznavanje vzorcev, spomin in percepcijo.
Blokade se kažejo kot težave s sinusi, ponavljajoči nahodi, glavoboli, migrene, težave z očmi.

SEDMA ČAKA
Temenska ali kronska čakra – vijolična barva, povezana z žlezo epifizo, katera uravnava spanje in budnost. Tu kanaliziramo energijo iz vesolja in prehajamo v stik s svojim *višjim jazom. Predstavlja povezavo z vsem, kar je onstran omejene zavesti telesa in nam omogoča, da se izražamo v višjih duhovnih nivojih.
Z meditacijo skozi to čakro vdihnemo - vsrkamo *prano neposredno iz vesolja.

Nad našo temensko čakro so DUHOVNI NIVOJI zlate, bele ali mavrične barve.

Pri čakrah ugotavljamo pretočnost – delovanje in energetsko stanje.

Sistem sedmih plasti avričnega polja – sedem glavnih čakr

Živi organizmi izžarevajo energetske vibracije – frekvence, med 300 in 2000 nanometri.
To je pred nekaj leti odkrila skupina znanstvenikov z Bioinformacijskega inštituta A. S. Popova. To energijo so imenovali biopolje ali bioplazma. Ugotovili so, da imajo ljudje, ki lahko svojo energijo prenašajo na druge, večja in močnejša biopolja. Znanstveniki so z matematičnimi metodami analizirali vzorce valovanja in so ugotovili, da so se oblike in frekvence valovanja ujemajo z barvami, ki so jih opisali jasnovidci. Raziskovanje je pokazalo naslednje sorodnosti med barvami in frekvencami:

Modra
Zelena
Rumena
Oranžna
Rdeča
Vijoličasta
Bela
250 – 275 Hz plus 1200 Hz
240 – 275 Hz
500 – 700 Hz
950 – 1050 Hz
1000 – 1200 Hz
1000 – 2000 Hz plus 300 – 400 Hz; 600 – 800 Hz
1100 – 2000 Hz


Do sedaj so znanstveniki izmerili številne komponente človekovega energetskega polja. To so nam znane elektrostatične, magnetne, elektromagnetne, zvočne, toplotne in vizualne komponente. Vsa ta merjenja se skladajo z normalnimi fiziološkimi procesi v telesu, in je osnova psihosomatskega delovanja telesa.

 

DRAL - arhiv - radiestezija - sevanja - blagodejna - škodljiva - nihala - diagnostika - bioenergija - razno - obvestila